Zima může odhalit vady nemovitosti rychleji, než v letních měsících

Zima může odhalit vady nemovitosti rychleji, než v letních měsících

27.12.2023 - Realitní makléři potvrzují, že zimní měsíce nejsou pro prodej nemovitosti nejideálnějším obdobím. Nicméně pokud člověk plánuje určité životní změny, nemusí čekat na léto, aby se poohlédl po novém domově. Navíc, zimní období může odhalit daleko více vad nemovitostí, které se v létě snadno přehlédnou či zamaskují.

Vlhkost, zatékání
V létě se v domech větrá, pokud není zvláště deštivé počasí, vlhkost vysychá a dům může vypadat slušně. Málokdo umí prověřovat spodní proudy, čekat na to, jak dům vypadá při průtrži mračen a kdy se pod domem objeví z ničeho nic nový pramen, který je schopen vytvořit v napohled suchém sklepě při každém větším dešti jezírko.

I severní zdi vypadají v létě suché a v pořádku. Stačí však trocha sněhu, mrazu a nepohody a všechno může být jinak. Na zdech se objeví vlhké mapy, stačí odsunout pár knih v knihovně a vidíte prorůstající plíseň. Při prohlídce je možné některé tyto jevy poznat velmi rychle. Často je cítit nadměrná vlhkost nebo náznaky plísně už při vstupu do budovy. Také instalované odvlhčovače mohou naznačit, že budova není z hlediska izolací v pořádku.

Stejné to bude se střechou, zvláště v obdobích, kdy musí unést nápory sněhu či podzimní dešťové plískanice. Co v létě rychle vyschne a nezůstane po tom ani památky, to v zimě jen tak majitel neodstraní.

V zimě se také lépe zkontroluje...

...kompletní článek naleznete v aktuálním vydání realitního magazínu REALITYČECHY, který si můžete nyní stáhnout zdarma.  

Magazín_2023_12

Jindra Svitáková

odebírat zprávy